| +31640371615
| Info@rijschoolmartin.nl

2ToDrive


Je rijbewijs al vanaf 16,5 jaar!


Sinds november 2011 is er een regeling waardoor je al vanaf 16,5 jaar mag beginnen met het halen van je rijbewijs. Je mag de theorie gaan halen en al praktijklessen nemen. Je mag wel pas praktijkexamen doen als je 17 jaar of ouder bent.


Het rijbewijs wat je haalt als je nog geen 18 bent heet "2todrive". Met dit rijbewijs mag je alleen rijden onder begeleiding, deze begeleider moet 5 jaar zijn of haar rijbewijs hebben en mag bijvoorbeeld geen grote verkeersovertredingen op zijn of haar naam hebben staan.


Je mag maximaal 5 personen opgeven als begeleider. je kunt dan bijvoorbeeld denken aan: vader/moeder, andere familie, coach van vereniging etc. Je mag met 2todrive alleen in Nederland rijden, maar je kunt wel al ervaringskilometers opdoen. Zodra je de 18-jarige leeftijd bereikt wordt het 2todrive rijbewijs automatisch een normaal rijbewijs.


Procedure Begeleiderspas aanvragen


Jongeren kunnen vanaf 16,5 jaar hun begeleiderspas aanvragen.

Jongeren benaderen hiervoor eerst potentiƫle coaches met de vraag of ze willen coachen in het kader van 2toDrive. Jongeren kunnen minimaal een en maximaal vijf coaches op hun begeleiderspas zetten.


De coaches melden zich eerst digitaal aan via 2ToDrive.nl, ze worden hier geregistreerd bij de RDW. De RDW checkt of alle coaches aan de eisen van een 2toDrive coach voldoet, bijvoorbeeld dat de coach minimaal 27 jaar oud moet zijn en minimaal vijf jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Het digitaal aanmelden gaat via DigiD. Heeft een coach geen DigiD account, dan kan het schriftelijke aanmeldformulier van de 2toDrive website worden gedownload.


Het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat alle coaches geregistreerd zijn. Als een coach niet aan de eisen voldoet, krijgt deze er persoonlijk bericht over.


Nu kan de jongere zijn/haar begeleiderspas digitaal aanvragen via www.2toDrive.nl, hij/zij selecteert in het systeem de coaches. Het aanvragen van de begeleiderspas kost eenmalig €35,-. Als jongeren al een begeleiderspas hebben en ze willen later nieuwe coaches toevoegen, moeten ze een nieuwe begeleiderspas aanvragen. Het aanvragen van de begeleiderspas gaat via DigiD. Wanneer de jonge bestuurder geen DigiD account heeft, kan de aanvraag schriftelijk worden gedaan. Het schriftelijke aanvraagformulier kan van de 2toDrive website worden gedownload.


Na het aanvragen duurt het ongeveer tien werkdagen voordat de jongere de begeleiderspas in huis heeft.


Kijk voor alle informatie op: via 2ToDrive.nlKlik hieronder voor meer informatie

Pakketten


Wil je meer lessen, een theorie en praktijk examen en wat geld besparen is een pakket misschien iets voor jou, hieronder een aantal populaire pakketen: